Partidul Politic „Șor” ar fi fost lichidat prin procedură penală. Șefa de la anticorupție explică de ce formațiunea nu mai avea viitor

485
0

Chiar dacă Curtea Constituțională (CC) nu ar fi acceptat solicitarea Guvernului și nu ar fi fost declarat neconstituțional, Partidul Politic „Șor”, oricum, urma să fie scos  în afara legii. Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că partidul fugarului Șor ar fi fost interzis prin procedură penală.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în privința PP „Șor” și Marinei Tauber. Urmează trimiterea dosarului în judecată. Noi am sesizat Curtea Constituțională cu privire la probele acumulate pe parcursul acestei investigații conduse de CNA și PA. Nu știam la ce să mă aștept, pentru că nu sunt expert în legea constituțională în Republica Moldova. Eu știu că, din punct de vedere a legii penale, Procuratura Anticorupție consideră că există suficiente probe ca să fie trasă la răspundere persoana juridică PP „Șor” și, ca urmare, această persoană juridică poate fi lichidată prin procedură penală. Până la urmă, CC a ajuns la un rezultat pe care procuratura tot îl urmărea prin procedura penală”, a explicat Veronica Drăgălin.

Precizăm că luni, 19 iunie, Curtea Constituțională a dispus dizolvarea Partidului Politic „Șor” și iradierea acestuia din registrul persoanelor juridice declarând neconstituționalitatea formațiunii.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE