Avertizare meteo: Cod portocaliu de ploi pe întreg teritoriul Republicii Moldova

71
0

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi, 15 septembrie 2024, Cod portocaliu de instabilitate atmosferică care cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 15 septembrie, ora 07:00 – 16 septembrie, ora 05:00.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În perioada menționat[ se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, periodic ploi torențiale (cantități de apă de 50-60 l/m²). Se vor semnala intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

Meteorologii avertizează că în contextul ploilor căzute pe 14 septembrie și al celor prognozate, riscul de inundații crește, iar în anumite zone se poate intensifica.

Cetățenii sunt îndemnați să se adăpostească în clădiri sau mașini departe de firele electrice și copaci; să evite zonele deschise și să stea departe de structuri înalte; să nu atingă cablurile căzute la pământ; să deconecteze aparatele electrice din locuințe pentru a preveni accidentele și să supravegheze copiii și să se asigure că sunt în siguranță în interior.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE