Președinta Maia Sandu întreprinde o vizită de lucru în Marea Britanie și Irlanda. Va participa la summitul Comunității Politice Europene

80
0

Șefa statului efectuează, în perioada 17-18 iulie, o vizită de lucru în Marea Britanie, iar pe 19 iulie va merge în Irlanda.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Președinta Maia Sandu va participa la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul britanic, Keir Starmer. Comunitatea Politică Europeană reprezintă o platformă cheie de discuţii între țările europene despre pace și securitate pe continent, dar și despre alte probleme comune. Moldova a fost gazda celui de-al doilea summit al Comunității Politice Europene la 1 iunie 2023.

În cadrul evenimentului, șefa statului va avea întrevederi cu mai mulți președinți și prim-miniștri europeni cu care va discuta despre pace și securitatea țării noastre, dezvoltarea economică și integrarea europeană.

Lucrările summitului includ grupuri de lucru pe subiecte precum apărarea democrației, migrație, energia și conectivitatea. Șefa statului va prezida, alături de Președintele Franței, Emmanuel Macron, un grup de lucru la care vor participa liderii mai multor țări și organizații internaționale și în cadrul căruia va fi discutat subiectul privind apărarea democrației.

Pe lângă întrevederile din Marea Britanie, șefa statului se va deplasa la Dublin, unde se va întâlni cu Președintele Irlandei, Michael Daniel Higgins și Prim-ministrul irlandez, Simon Harris.

Atât la Londra, cât și la Dublin, Președinta se va întâlni cu comunitățile moldovenilor stabiliți în Marea Britanie și Irlanda.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE