Sinteza CNA// Zeci de percheziții, soldate cu rețineri în sudul republicii, în dosare de corupere, spălare de bani și finanțare ilegală și peste 12 milioane de lei preluate în administrare de CNA

77
0

Subdiviziunile CNA raportează pentru săptămâna trecută zeci de percheziții, rezultate cu rețineri și arestări, în cadrul unor dosare de corupție, finanțare ilegală a unei formațiuni politice și spălare de bani. Șapte persoane au fost reținute, dintre care trei au fost plasate în arest și patru au primit obligațiunea de nepărăsire a localității. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate sume de bani, în lei și valută străină, iar proveniența acestora urmează a fi stabilită.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În perioada de raport, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre în valoare de peste cinci milioane de lei pe bunuri și active în dosare de corupție, iar în jur de 12 milioane de lei au fost preluate în administrare, fiind depuse pe conturile trezoreriale ale CNA.

11 persoane, arestate în dosarele gestionate de Centru, sunt plasate în diferite instituții penitenciare, iar o persoană se află, în prezent, în izolatorul de urmărire penală al CNA.  Ofițerii de urmărire penală au soluționat șase cauze penale, iar altele patru au fost expediate procurorilor cu propunere de remitere în instanța de judecată.

Pe componenta de educație și prevenire a corupției, au fost organizate instruiri pentru 350 de agenți publici, au fost expertizate 24 de proiecte de legi și au fost întocmite șase avize; la linia națională anticorupție au fost recepționate 44 de apeluri, iar în cancelaria CNA au fost înregistrate 1319 materiale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE