De astăzi, 15 iulie 2024, începe admiterea în învățământul profesional tehnic. Peste 12.000 de locuri bugetare

73
0

Instituțiile de învățământ profesional tehnic au început de astăzi, 15 iulie 2024, concursul de admitere. În anul curent elevii pot opta pentru unul dintre cele peste 12.000 de locuri bugetare sau cele circa 7000 de locuri cu achitarea taxei de studii, informează MEC.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Din numărul total de locuri cu finanțare de la bugetul de stat, 6 805 locuri sunt prevăzute pentru școlile profesionale/centrele de excelență, 3 566 locuri pentru colegii/centre de excelență și 1 896 de locuri pentru învățământul dual. De asemenea, sunt disponibile 7 690 locuri cu achitarea taxei de studii.

Conform Calendarului de Admitere 2024, primul tur al admiterii va avea loc în perioada 15 iulie – 3 august – pentru colegii și centrele de excelență, și 15 iulie – 10 august – pentru școlile profesionale și centrele de excelență.

Admiterea candidaților se va efectua în bază de concurs, prin intermediul modulului e-Admitere din cadrul Sistemului Informațional de Management în Educației în învățământul profesional tehnic.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE