CEC atenționează partidele politice că astăzi expiră termenul limită pentru prezentarea rapoartelor privind gestiunea financiară

79
0

Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează partidele politice, care nu au depus la CEC rapoartele privind gestiunea financiară pentru semestrul întâi al anului 2024 că astăzi, 15 iulie, este ultima zi pentru prezentarea acestora.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Menționăm, că până la moment, din 64 de formațiuni politice înregistrate la ASP, 35 au completat, semnat și expediat la CEC rapoartele privind gestiunea financiară, iar 10 formațiuni sunt în proces de completare/semnare a rapoartelor prin intermediul SSI „Control Financiar”.

Totodată, 19 partide politice nu au prezentat și nici nu au inițiat careva acțiuni pentru completarea rapoartelor prin intermediul sistemului informațional CEC:

  1. Partidul Socialist din Moldova
  2. Partidul Politic „Partidul Legii și Dreptății”
  3. Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii
  4. Partidul Social Democrat
  5. PARTIDUL POLITIC NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ
  6. Partidul Politic ”NOI”
  7. Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova
  8. Partidul „Moldova Unită – Eдиная Молдова”
  9. Partidul Conservator
  10. Partidul Politic „Partidul Stînga Europeană”
  11. Partidul Politic Partidul Popular din Republica Moldova
  12. Partidul Regiunilor din Moldova
  13. Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”
  14. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”
  15. Partidul Politic ”Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”
  16. Partidul Politic Mișcarea Reformei Sociale
  17. Partidul Politic „UNITATE”
  18. Partidul Politic Partidul „FENIX MOLDOVA”
  19. Partidul Politic Partidul Reîntregirii Naţionale „ACASĂ”

CEC atenționează că neprezentarea sau prezentarea tardivă de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere conform legislației.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE