Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

148
0

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe de la București, Luminița Odobescu, aflată într-o vizită oficială la Chișinău. Șeful Executivului a transmis un mesaj de mulțumire pentru sprijinul pe care România îl acordă țării noastre în procesul de integrare europeană, precum și în realizarea mai multor proiecte care aduc beneficii concrete și durabile pentru oameni.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Oficialii au precizat că Republica Moldova și România au agendă bilaterală caracterizată prin continuitate, intensitate și rezultate pe multiple dimensiuni.

„Un parteneriat puternic și de încredere, solidaritate și frăție – aceste cuvinte descriu relația pe care o avem cu România. Suntem recunoscători pentru toate inițiativele comune și continuăm să lucrăm împreună pentru a asigura un viitor mai bun și prosper pentru toți cetățenii noștri”, a afirmat prim-ministrul Dorin Recean.

România este partener comercial nr. 1 al Republicii Moldova și unul dintre principalii investitori, exporturile Republicii Moldova ating peste 1,4 miliarde de lei, iar numărul de companii cu capital românesc este de peste 1600, investițiile depășind 6,7 miliarde de lei.

De asemenea, România acordat șase milioane de euro pentru realizarea a 33 de proiecte prin intermediul Programului „Satul European”, 30 de milioane de euro pentru renovarea a 1000 de grădinițe și circa patru milioane de euro pentru achiziționarea autobuzelor școlare în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului școlar”.

Totodată, România susține tinerii Republicii Moldova, oferind peste 2500 de burse anual pentru studenții. La fel, în ultimii ani, România a finanțat numeroase proiecte de infrastructură, inclusiv de construire a podurilor, modernizare a drumurilor și rețelelor de apă și canalizare, dar și de dotare a spitalelor și restaurare a obiectivelor culturale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE