Acces egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii. Legislația națională va fi armonizată cu cea a Uniunii Europene

167
0

Prevederile din legislația națională care vizează accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii vor fi armonizate cu legislația Uniunii Europene. Comisia drepturile omului și relații interetnice a examinat, la ședința de astăzi, 3 iulie 2024, un proiect de lege în acest sens și îl va propune plenului Parlamentului pentru aprobare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

DOCUMENTUL a fost elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și transpune în legislația națională prevederile Directivei europene de aplicare a principiului egalității de tratament între femei și bărbați privind accesul și furnizarea de bunuri și servicii. Aceasta presupune extinderea principiului egalității dincolo de sfera pieței muncii și a vieții profesionale la alte domenii.

Adoptarea și implementarea acestui proiect de lege va avea drept rezultat excluderea discriminării directe sau indirecte între femei și bărbați în ceea ce privește prețurile, condițiile de vânzare, accesul la produse sau servicii, inclusiv în domenii precum asigurările, serviciile financiare, imobiliare sau de sănătate. De asemenea, bărbații și femeile vor beneficia de aceleași condiții și prețuri la produsele și serviciile oferite, iar consumatorii vor fi protejați de discriminarea de gen. În acest sens, sunt propuse modificări la Legea privind protecția consumatorilor, Legea cu privire la asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați și la Legea cu privire la asigurarea egalității.

Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative care vizează accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE