Dorin Recean, la Forumul Anual, organizat de publicația „The Economist”: „Republica Moldova construiește Europa acasă – avem un plan de dezvoltare care să transforme țara noastră într-un stat european și prosper”

168
0

Extinderea Uniunii Europene în Europa de Est și Balcanii Occidentali este o investiție în pace și prosperitate, iar Republica Moldova este pregătită să contribuie la securitatea Europei și să avanseze în parcursul său european. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean la Forumul anual pe teme de actualitate, organizat de publicația „The Economist”, ediția a 28-a.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În discursul său, șeful Executivului a vorbit despre consecințele războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, menționând că acesta afectează întreaga Europă, iar atacurile cibernetice și războiul informațional asupra democrațiilor sunt resimțite pe întregul continent. Cu toate acestea, potrivit premierului, Republica Moldova continuă să întărească instituțiile, să asigure pacea și să creeze noi oportunități pentru cetățeni și investitori.

„Republica Moldova construiește Europa acasă. Deși cu un război la graniță, noi avem un plan de dezvoltare națională care să transforme țara noastră într-un stat cu adevărat european și prosper, cu condiții mai bune de viață pentru fiecare cetățean”, a spus premierul Dorin Recean.

De asemenea, prim-ministrul s-a referit la eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău pentru combaterea corupției, reformarea justiției și menținerea securității regionale, dar și la următorii pași care vor fi parcurși de Republica Moldova pe calea de integrare europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE