Ministerul Mediului//„Calitatea apei din râul Nistru se încadrează în limitele claselor de poluare și urmează să se îmbunătățească”

157
0
Sursa foto: Apele Moldovei
Ministerul Mediului anunță că Agenția de Mediu a prelevat și examinat probe din mai multe locații ale fluviului Nistru: satul Telița Nouă și satul Gura Bîcului, în amonte de gura de vărsare a râului Bîc în râul Nistru și în aval de gura de vărsare a râului Bîc în râul Nistru, în aval de orașul Tighina (Bender), satul Hagimus, raionul Căușeni și din râul Nistru satul Olănești, raionul Ștefan Vodă, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.
Potrivit sursei citate, urmare a analizelor prelevate, calitatea apei din râul Nistru se încadrează în limitele claselor de poluare. Concentrația pentru unii indicatori rezultă din deversarea apelor reziduale. Având în vedere că râului Nistru are un debit mare de apă, concentrațiile sunt dispersate, iar indicatorii revin la normalitate.
La ziua de astăzi, 28 iunie 2024, situația nu prezintă pericol pentru populație și biodiversitate, iar calitatea apei urmează să se îmbunătățească. La indicația Ministerului Mediului, Agenția de Mediu va monitoriza continuu indicatorii de calitate a apei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE