CNA// 30 de zile de arest pentru un vameș și complicele său pentru luare de mită, dar și pentru un bărbat, reținut în dosarul mitei de peste un milion de lei

274
0

Magistrații Judecătoriei mun. Bălți au emis astăzi, 28 iunie 2024, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele vameșului de la Postul vamal Sculeni și complicelui său, reținuți de CNA și procurori într-un dosar de corupție. Funcționarul, dar și complicele său, sunt vizați într-un caz de mită în valoare de peste 10 000 de euro, pretinsă de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui lot de marfă de contrabandă prin postul vamal menționat.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Tot astăzi, judecătorii de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor cu privire la arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, reținut de ofițerii CNA în dosarul mitei de peste 1 000 000 de lei. Persoana este învinuită de trafic de influență și este cercetată pentru pretinderea a 35 de mii de euro într-un caz și 25 000 de euro într-un alt caz contra promisiunii de a soluționa un dosar de evaziune fiscală și a facilita obținerea unor acte permisive pentru un teren din capitală.
Încheierile magistraților pot fi contestate în termenul prevăzut de lege.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE