Cadrul de negociere și poziția de negociere cu R. Moldova, aprobat în cadrul consiliului Consiliului Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene

238
0

Pregătirile pentru prima Conferință Interguvernamentală Republica Moldova – UE sunt pe ultima sută de metri și la Bruxelles, și la Chișinău. Astăzi, 21 iunie 2024, întruniți în ședința Consiliului Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene, reprezentanții statelor membre au aprobat textul Cadrului de negociere și Poziția de negociere cu Republica Moldova. Acestea urmează să fie remise autorităților de la Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Iar în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat Poziția de negociere din partea statului nostru, pe care o vom prezenta la Luxemburg pe 25 iunie și prin care Republica Moldova va confirma că acceptă cadrul de negociere propus de UE.

Tot astăzi, 21 iunie 2024, după ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE) și în prezența membrilor acesteia, Președinta Maia Sandu a semnat decretul pentru inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Amintim că, la 3 martie 2022, Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE. La 23 iunie 2022, Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE