Scriitorul Spiridon Vangheli, supranumit „tatăl lui Guguță”, s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani

493
0
Foto: Vadim Știrbate

Îndrăgitul scriitor Spiridon Vangheli, supranumit și „tatăl lui Guguță”, a decedat vineri, 21 iunie, la o săptămână după ce a împlinit vârsta de 92 de ani. Fiica maestrului, Rodica Contu Vangheli, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că scriitorul s-a simțit extrem de rău în ultimele două săptămâni și „a plecat încet, împăcat”, acasă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„N-a avut nicio ultimă dorință. El a fost un om modest și întotdeauna și-a dorit să fie alături de oamenii acestei țări, de copii… Pentru mine nu a fost un simplu om, a fost un univers”, a spus îndurerată pentru sursa citată fiica regretatului scriitor.
Spiridon Vangheli are doi nepoți – pe Ștefan de la fiul său Radu și pe Viorel de la fiica Rodica.
Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuți, județul Bălți, România.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE