CNA// Percheziții la un call-centru din Chișinău. Un cetățean al Ucrainei, reținut cu o mită de 20 000 de dolari, fiind denunțat de șeful unui inspectorat de poliție

253
0

Mai multe percheziții au fost efectuate aseară de către ofițerii CNA, procurori și SPIA a MAI  într-un dosar de corupere activă în care este vizat un cetățean al Ucrainei, informează CNA. Bărbatul a fost denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din mun. Chișinău după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari pentru protejarea unei afaceri clandestine.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit materialelor urmăririi penale, începând cu luna aprilie 2024, un grup de persoane, printre care doi cetățeni ai Ucrainei, aflându-se în mun. Chişinău, au organizat coruperea șefului unui inspectorat de poliție din capitală, în schimbul oferirii protecției activității ilicite de prestare a serviciilor în domeniul „call-center”. Taxa de protecție ar fi constat în scutirea de eventualele controale efectuate de către instituțiile statului, afacerea menționată având conexiuni și cu alte oficii cu activități similare din Republica Moldova.

Astfel, în perioada aprilie-mai 2024, cetățenii Ucrainei au oferit șefului inspectoratului de poliție din capitală mijloace bănești în sumă totală de 20 000 de  dolari SUA, fapta infracțională fiind documentată de CNA, în comun cu Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI.

 În urma perchezițiilor, desfășurate la sediul call-centrului, au fost ridicate mijloace financiare în sumă cumulativă de circa 250 000 de lei, mai multe dispozitive electronice de stocare a informațiilor, dar și diverse înscrisuri aferent activității oficiului.

Drept urmare, un cetățean al Ucrainei a fost reținut pentru o perioadă de 72 ore. Cercetările pe caz se desfășoară sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău.

Precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE