Progresele înregistrate de Republica Moldova pe agenda europeană, discutate la Bruxelles de Cristina Gherasimov și Gert Jan Koopman

249
0

Astăzi, 29 mai 2024, la Bruxelles, viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, transmite serviciul de presă al BIE.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei, discuțiile s-au axat pe prima etapă a evaluării legislației Republicii Moldova – screeningul explicativ, aflat pe ultima sută de metri, dar au fost punctați și pașii următori în vederea pregătirii către deschiderea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

„Am făcut un schimb de opinii privind progresele înregistrate de țara noastră în domeniile cheie vizate în recomandările Comisiei Europene și am convenit să aprofundăm în continuare dialogul cu Uniunea Europeană pe mai multe aspecte, inclusiv pe dimensiunea politică și de securitate”, a subliniat Cristina Gherasimov.

În context, viceprim-ministra pentru integrare europeană a mulțumit reprezentantului Comisiei Europene pentru deschiderea manifestată și sprijinul consecvent acordat în procesul de ancorare a Republicii Moldova în spațiul european al democrației și prosperității.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE