Președinta Maia Sandu îndeamnă conaționalii noștri plecați peste hotare să participe la evenimentele „Diaspora Invest”

272
0

Președinta Maia Sandu menționează că mulți dintre conaționalii noștri plecați peste hotare își doresc să revină în țară, și aici, acasă, să deschidă o afacere.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„La întâlnirile cu diaspora, deseori tinerii mă întreabă despre oportunitățile de investiții de acasă și despre instrumentele prin care statul susține mediul de afaceri. Știu că mulți dintre ei  au reușit să facă afaceri de succes în țările în care au plecat, au acumulat experiențe valoroase și ne dorim să-i revedem acasă cât mai curând”, remarcă șefa statului.

Maia Sandu susține că evenimentele „Diaspora Invest”, organizate de Agenția de Investiții, în parteneriat cu autoritățile naționale, sunt un bun prilej pentru ca moldovenii din diasporă să afle despre oportunitățile de acasă, să se inspire din istoriile antreprenorilor care au reușit să crească afaceri de succes și să descopere domeniile cu potențial sporit de dezvoltare.

În viitorul apropiat, astfel de evenimente vor avea loc la Paris, Padova, Berlin, Dublin și Madrid, se menționează într-un comunicat al președinției.

Cei interesați de aceste evenimente se pot înregistra prin completarea formularului:

Paris, 2 iunie –  bit.ly/diaspora-invest-PARIS

Padova, 16 iunie – bit.ly/diaspora-Invest-PADOVA

Berlin, 23 iunie – bit.ly/diaspora-invest-BERLIN

Evenimentele din Dublin și Madrid vor fi organizate în iulie și, respectiv, septembrie, urmând ca datele și înregistrarea să fie anunțate ulterior.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE