Directoarea grădiniței nr. 32 din mun. Chișinău, reținută de CNA într-un dosar de corupție

400
0
Sursa foto: Dina Pavaleanu/ Facebook

Șefa grădiniței nr. 32 din sectorul Ciocana al Chișinăului, Dina Pavaleanu, a fost reținută de ofițerii CNA într-un dosar de corupție, în urma unui denunț. Potrivit faptelor investigate, directoarea, aflându-se în biroul său de serviciu, ar fi pretins și primit de la părinții a doi copii mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 3000 lei de la fiecare pentru înmatricularea copiilor. Într-un material audio, emis presei de CNA, directoarea informează părinții că apoi, lunar, în afară de alimentația copiilor, părinții vor trebui să scoată din buzunar 500-600 de lei pentru un copil.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit denunțului, bănuita ar fi perceput suma menționată (în total 6000 de lei) în schimbul ocolirii procedurilor legale de înmatriculare a copiilor în instituție, precizând totodată că donația ar fi una benevolă. Din spusele părinților, banii colectați ar fi fost direcționați pentru efectuarea unor lucrări de reparație și amenajare a grădiniței.

În urma acțiunilor întreprinse de CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chişinău, a fost ridicată suma de 6000 de lei, transmisă sub controlul CNA. Bănuita a fost reținută pentru 72 de ore și a fost plasată în izolator.

Precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE