Maia Sandu a discutat cu mai mulți exportatori din țară despre proiectul de aderare a Moldovei la UE

346
0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cucu mai mulți exportatori din țară despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În disucție cu exportatorii șefa statului a specificat că piața UE a devenit mai accesibilă pentru produsele moldovenești datorită Acordului de liber schimb, dar și statutului de țară candidată.

„În 2022, când economia noastră a fost afectată dramatic de războiul de peste graniță, țările europene au eliminat cotele de export pentru 7 produse din Moldova, inclusiv mere, prune și cireșe, venind în sprijinul producătorilor noștri. Anul trecut 65.4% din toate exporturile moldovenești au ajuns în Uniunea Europeană. Guvernul lucrează pentru ca această cifră să continue să crească”, scrie în comunicatul emis de președinție.

Maia Sandu a mai spus că Piața Uniunii Europene este cea mai mare din lume, este stabilă și de încredere. Un acces mai mare pe această piață le va permite producătorilor noștri să creeze mai mai multe locuri de muncă bine plătite, să acceseze tehnologii, echipamente moderne și inovații din Europa pentru a crește productivitatea și profiturile.

Președinta Maia Sandu a subliniat importanța consolidării întregii societăți pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și i-a îndemnat pe antreprenori să vorbească cu oamenii din comunitățile din care vin despre faptul că drumul european este calea către stabilitate și prosperitate.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE