3 milioane de lei pentru sportivii care vor obține medalia de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice din această vară și cei care se vor clasa pe locul II și III vor primi câte 2,6 și, respectiv, 2 milioane de lei

308
0

Guvernul va oferi 3 milioane de lei sportivilor care vor obține medalia de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice din această vară. Cei care se vor clasa pe locul II și III vor primi câte 2,6 și, respectiv, 2 milioane de lei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, proiectul aprobat de Guvern prevede că sportivii care se vor clasa pe locurile IV și V vor fi remunerați cu 600 de mii de lei. Pentru locul VI, premiul va fi de 400 de mii de lei, iar participanții care vor ocupa locurile VII și VIII vor primi câte 300 de mii de lei și, respectiv, 200 de mii de lei.

De asemenea, premii vor fi acordate antrenorilor care au pregătit sportivii în ultimii patru ani și personalului medical care a acordat asistență medicală și kinetoterapeutică timp de patru ani, până la desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

În perioada 26 iulie – 11 august, anul curent, la Paris, Franța, se va desfășura ediția a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediția a XVII-a a Jocurilor Paralimpice. Pentru ediția curentă a Jocurilor Olimpice sunt calificați șapte sportivi din Republica Moldova și se preconizează calificarea a încă 13 sportivi.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE