Biroul pentru Integrare Europeană preia atribuțiile ce țin de integrarea europeană

263
0
Executivul a aprobat azi restructurarea Cancelariei de Stat și a Ministerului Afacerilor Externe. Conform acesteia, Biroul pentru Integrare Europeană (BIE) din cadrul Cancelariei de Stat va prelua de la MAE atribuțiile referitoare la integrarea europeană, cu excepția dialogului politic și de securitate cu UE.

Misiunea de bază a Biroului va fi să asigure îndeplinirea criteriilor de aderare a țării noastre la UE, precum și implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pentru a-și exercita cu succes aceste atribuții, Biroul va fi structurat în patru subdiviziuni: Direcția coordonarea procesului de aderare, Direcția afaceri europene, Direcția comunicare și instruiri și Serviciul traduceri.

Biroul va dispune și de resurse umane suplimentare, Guvernul aprobând creșterea numărului de unități de personal de la 23 la 42. În plus, în cadrul BIE pot fi detașați diplomați de carieră ai Ministerului Afacerilor Externe, cu experiență în domeniul integrării europene, precum și funcționari din alte autorități publice.

„Vom avea, prin aceste restructurări, un Birou pentru Integrare Europeană mai puternic, cu competențe și capacități consolidate, care să coordoneze și să eficientizeze procesul de integrare europeană la nivel național”, a menționat Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE