Rezultatul perchezițiilor în dosarul S.A. „Mioara”: Contracte aferente tranzacțiilor financiare, purtători de informații și un cont bancar de 1,5 milioane de euro

383
0

Mai multe probe au fost ridicate ieri de ofițerii CNA în urma celor 10 percheziții efectuate în dosarul de spălare de bani, rezultat dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni ”Mioara” din mun. Bălți.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, în urma acțiunilor de urmărire penală, de la domiciliul bănuitei au fost ridicate trei telefoane mobile, un server de stocare a informației, un stick de memorie, o mapă cu documente aferente tranzacțiilor, dar și contractele prin care au fost înstrăinate bunurile S.A. „Mioara”.

Anterior, a fost identificată suma de 1 500 000 de euro, transferată de bănuită, în tranșe mici (sub limita de raportare), pe un cont dintr-o bancă din România. Astăzi, procurorii urmează să decidă asupra arestării preventive a persoanei reținute.

Amintim că CNA sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău și suportul Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (SPCSB) cercetează implicarea unui grup de persoane cu diverse funcții în cadrul S.A. „Mioara” din mun. Bălți într-o schemă de spălare de bani.

Potrivit probelor accumulate, bunurile societății, constituite dintr-un complex de construcții de producere și un teren de 8 ha, au fost însușite de un grup de persoane care ulterior au efectuat tranzacții încrucișate și au încheiat împrumuturi păguboase.

Deși faptele de însușire a proprietății statului Republicii Moldova au fost constatate prin decizie definitivă și irevocabilă a CSJ în anul 2016, grupul de persoane a intrat în proprietatea bunurilor imobile, o parte din care au fost înstrăinate în schimbul a circa 80 de milioane lei, de care urma să beneficieze statul.

La moment, cazul este cercetat sub toate aspectele, urmând să fie audiate mai multe persoane.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE