Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru: O guvernare transparentă este o guvernare care își asumă responsabilitatea față de oameni

334
0

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a participat la Conferința națională „Buna Guvernare, Transparență și Anticorupție la nivel local”, organizată de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit unui comunicat, în cadrul evenimentului au fost prezentate și discutate experiența, bunele practici și rezultatele eforturilor depuse de autoritățile publice locale (APL) din Republica Moldova, cu accent pe două regiuni cheie, Ungheni și Cahul, în utilizarea instrumentelor de promovare a bunei guvernări, a transparenței și măsurilor anticorupție. 

În discursul său, Petru Rotaru a punctat că „Gestionarea responsabilă a fondurilor publice și administrarea  eficientă a resurselor financiare ale statului, inclusiv la nivel local, implică un nivel ridicat de transparență și deschidere. Integritatea și combaterea corupției sunt pietre de temelie ale unei bune guvernări. Aceste principii contribuie la consolidarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului. O guvernare transparentă este o guvernare care își asumă responsabilitatea față de oameni și care lucrează pentru binele comun”.

De asemenea, în cadrul panelului dedicat politicilor naționale privind asigurarea integrității în administrațiile publice locale, șefa Direcției politici în domeniul controlului financiar public intern, Ludmila Popa, a vorbit despre inițiativele și măsurile întreprinse la nivel central pentru asigurarea eficienței APL.

Controlul Financiar Public Intern este un aspect esențial al sistemului de administrare publică. Scopul fundamental al acestuia este de a asigura că banii publici sunt utilizați în mod eficient, că există transparență în procesele decizionale, responsabilitate managerială, monitorizare eficientă și raportare fiabilă”, a menționat dna Ludmila Popa.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE