VIDEO// Eurodeputatul Siegfried Mureșan, după Reuniunea CPA RM – UE: „Republica Moldova merită să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană”

336
0

Republica Moldova merită să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de eurodeputatul Siegfried Mureșan, într-o conferință de presă susținută împreună cu vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, după cea de-a 14-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul conferinței de presă, oficialii au vorbit despre subiectele abordate în cadrul celei de-a 14-a Reuniuni a CPA RM – UE. Printre acestea au figurat parcursul european al Republicii Moldova, situația de securitate și economică din țară, precum și implementarea reformei justiției.

„În ultimul an, Republica Moldova a confirmat speranța pe care UE și-a pus-o în ea atunci când i-a acordat statutul de stat candidat. Reformele au fost implementate într-un ritm bun, iar progrese semnificative s-au înregistrat în reformele din domenii în care ani de zile s-a stagnat, în special în reforma justiției, reforma sistemului judecătoresc și combaterea corupției”, a punctat copreședintele CPA RM-UE, Siegfried Mureșan.

Totodată, europarlamentarul a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să acorde sprijin inclusiv financiar Republicii Moldova: „Am reușit să obținem o creștere a fondurilor pentru vecinătatea estică a UE, pentru anul 2024 cu 50 de milioane de euro, iar toți acești bani vor fi alocați Moldovei”.

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a reiterat ambiția autorităților de a realiza cele nouă recomandări care se conțin în avizul Comisiei Europene. „Uniunea Europeană este un partener de încredere, inclusiv grație acelui sprijin financiar care ne ajută să păstrăm stabilitatea macrofinanciară în Republica Moldova. Țara noastră are un obiectiv clar, iar acest obiectiv este integrarea europeană. Ne bucurăm că în această cale îi avem ca parteneri de încredere pe bunii noștri prieteni din Parlamentul European”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

Miercuri, 29 noiembrie, legislativul a găzduit cea de-a 14-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM – UE, iar, la final, a fost adoptată o declarație care încurajează eforturile în realizarea parcursului european al țării noastre.

CPA RM-UE reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE