Poliția R. Moldova anunță că pe tot teritoriul se circulă în condiții de iarnă și recomandă evitarea pornirii la drum lung

381
0
Poliția Republicii Moldova anunță că pe tot teritoriul țării se circulă în condiții de iarnă și la această oră toate drumurile sunt accesibile. Nu sunt trasee blocate.
Pentru siguranţa cetăţenilor, Poliția R. Moldova recomandă evitarea pornirii la drum lung.
„Dacă totuși sunteți nevoit, înainte de plecare asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.
Din cauza viscolului, starea drumurilor se poate schimba brusc.
Dacă circulați prin zone afectate de zăpadă nu staționați pe trasee, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire”, informează sursa citată.
Poliția recomandă ca în cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localități.
La fel, se recomandă  să circulați cu viteză redusă; evitați manevrele neasigurate, în special depășirile
respectați distanța dintre mașini.
În cazul în care vă aflați într-o dificultate sesizați cel mai apropiat echipaj de Poliție sau apelați la numărul 112.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE