Un nou împrumut în valoare de 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului energetic, acordat de AFD. Maturitatea împrumutului este de 15 ani, inclusiv perioada de grație de 5 ani

323
0

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară în valoare de 40 de milioane de euro, acordată de Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD) pentru dezvoltarea sectorului energetic. Parlamentul a ratificat un acord de facilitate de credit.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Banii vor fi folosiți pentru implementarea reformelor în infrastructura energetică și eficiența energetică, precum și în energia regenerabilă. Se va accelera tranziția la energia verde în Republica Moldova, prin promovarea securității energetice și a dezvoltării durabile și rezistente la schimbările climatice, în conformitate cu cerințele acquis-ului UE, ale Comunității Energiei și cu angajamentele asumate de țara noastră în cadrul acordurilor internaționale.

Acordarea creditului în valoare de 40 de milioane de euro este condiționată de implementarea unor reforme în domeniul energetic, iar acțiunile urmează a fi realizate până în anul 2028. Maturitatea împrumutului este de 15 ani, inclusiv perioada de grație de 5 ani.

Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare a fost semnat la 17 octombrie 2023, în cadrul evenimentului „Platforma de sprijin pentru Republica Moldova”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE