Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, și-a dat demisia

458
0
Sursa foto: ALBASAT

„Astăzi, 9 noiembrie, domnul judecător Nicolae Roșca și-a dat demisia din funcția de Președinte al Curții Constituționale. Alegerea unui nou Președinte este programată să aibă loc mâine, 10 noiembrie”, scrie într-un comunicat al Curții Constituționale (CC).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Președintele CC de la Chișinău nu a spus motivul demisiei sale.

Judecătoarea Domnica Manole, fosta președintă și actuală membră a CC, a declarat pentru Radio Chișinău că membrii instanței constituționale au fost luați prin surprindere de decizia lui Nicolae Roșca, care, potrivit magistratei, a fost una personală.

Judecătorul Nicolae Roșca a fost ales președinte al Curții Constituționale pe 25 aprilie 2023, după ce Domnicăi Manole i-a expirat mandatul de președinte.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE