Șoferii vor fi testați la consumul de droguri prin intermediul mijloacelor tehnice calibrate

415
0

Polițiștii vor putea efectua testarea antidrog prin intermediul mijloacelor tehnice calibrate, conform unei proceduri similare testării alcoolscopice. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în a doua lectură, de 75 de deputați.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Afacerilor Interne cu scopul de a preveni și de a combate consumul de substanțe interzise, de a reduce numărul accidentelor și de a asigura siguranța cetățenilor.

Astfel, șoferii vor putea fi testați la consumul de droguri prin intermediul mijloacelor tehnice calibrate, cum ar fi Narcotester Drager – Drug Test 5000.

Cu ajutorul acestuia, persoanele care au consumat substanțe stupefiante, psihotrope sau toxice vor putea fi depistate de către polițiști, iar procedura va fi similară cu cea a testării alcoolscopice. Totodată, șoferii în privința cărora a fost pornit procesul contravențional vor fi obligați să accepte necondiționat testarea antidrog, la cererea autorității competente.

În prezent, Inspectoratul General al Poliției are în dotare zece dispozitive de testare narcologică. Autoritățile își propun să obțină și alte echipamente de acest tip prin intermediul partenerilor de dezvoltare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE