MAEIE: Pe 16-17 octombrie, în R. Moldova, prin cursele aeriene regulate Tel-Aviv – Chișinău, au revenit 357 de cetățeni moldoveni. Autoritățile continuă să poarte negocieri cu partenerii internaționali pentru evacuarea moldovenilor aflați în Fâșia Gaza

336
0

În zilele de 16-17 octombrie, în Republica Moldova, prin cursele aeriene regulate Tel-Aviv – Chișinău, au revenit 357 de cetățeni moldoveni. În aceeași perioadă, 162 de cetățeni ai Republicii Moldova au plecat în Israel, informează ministerul de Externe.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit, sursei citate, în total, din 7 octombrie până în prezent, 1204 cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors acasă prin intermediul curselor aeriene regulate, iar 415 cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv.

Autoritățile continuă să poarte negocieri constante și un dialog continuu cu partenerii internaționali pentru evacuarea moldovenilor aflați în Fâșia Gaza. Odată cu deschiderea unui coridor de evacuare, funcționarul consular delegat în Egipt este pregătit să elibereze documentele necesare și să faciliteze călătoria cetățenilor Republicii Moldova.

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel continuă să funcționeze în regim de permanență, inclusiv în zilele de weekend, punând la dispoziție servicii consulare de urgență, cât și curente.

Diplomații din cadrul Ambasadei sunt în contact permanent cu cetățenii moldoveni, oferind zilnic informații la sute de solicitări și apeluri.

Rugăm cetățenii moldoveni prezenți pe teritoriul Israelului să se înregistreze utilizând formularul de la sfârșitul postării.
Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: tel-aviv@mfa.gov.md

telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772, +972527998396, +972 52-2787326 (în regim 24/7)

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

+37379818081 (inclusiv WhatsApp)

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE