Republica Moldova va primi un grant de peste 34 de milioane de euro din partea Norvegiei pentru a consolida securitatea energetică

432
0

Guvernul Norvegiei este dispus să acorde țării noastre un grant în valoare de 34 de milioane de euro, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre țara noastră și BERD în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Resursele financiare vor fi folosite pentru achiziționarea de gaze naturale și suplinirea stocurilor, precum și pentru diversificarea furnizorilor și surselor de aprovizionare cu resurse energetice. Potrivit autorităților, acest lucru va avea drept rezultat și diminuarea costurilor medii ale gazelor naturale achiziționate.

De menționat că, anterior, Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare au semnat un acord de împrumut, în valoare de 300 de milioane de euro, în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE