O femeie dintr-o localitate a raionului Briceni, bătută sistematic de fiica sa în vârstă de 23 de ani

459
0

O tânără, în vârstă de 23 de ani, a fost recunoscută vinovată de violență în familie, soldată cu vătămarea gravă a integrității corporale, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar pentru femei, informează Procuratura Generală a R. Moldova. Sentința a fost pronunțată pe 3 octombrie 2023, de către Judecătoriei Edineț, sediul Briceni, pe cauza penală remisă în judecată de către Procuratura aceluiași raion.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpata, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, urmărind scopul aplicării violenței fizice și psihice față de mama sa, cu care locuia împreună, într-un sat din raionul Briceni, pe fundalul situației tensionante din familie, i-a aplicat  multiple lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite regiuni ale corpului, cauzându-i părții vătămate leziuni corporale, care conform raportului de expertiză medico-legală au fost apreciate drept vătămări corporale grave.

Potrivit declarațiilor părții vătămate, fiica ei consuma alcool și o bătea sistematic, iar în ultima seară când a bătut-o, a lovit-o cu o cană în regiunea ochiului drept, motiv din care ochiul a început să îi sângereze.

Nu s-a adresat anterior la poliție, căci nu a dorit să îi creeze fiicei sale probleme, precum și din milă față de nepotul ei în vârstă de doar un an de zile.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii, prin urmare cauza în privința acesteia a fost examinată în procedură simplificată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE