Coridorul feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari va fi reabilitat cu suportul BERD, care va acorda un împrumut în valoare de 23 de milioane de euro

429
0

Coridorul feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari, cu o lungime de 446 de km, va fi reabilitat cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care va acorda un împrumut în valoare de 23 de milioane de euro. Guvernul a aprobat ratificarea unui Acord în acest sens.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mijloacele financiare urmează a fi distribuite în două tranșe a câte 12 și, respectiv, 11 milioane de euro și vor fi folosite pentru schimbarea traverselor, a șinelor și a balastului la porțiunile critice.

Implementarea proiectului va spori gradul de siguranță în traficul feroviar, majorarea vitezei de circulație a trenurilor de pasageri și a celor marfare și va contribui la reducerea timpului de rotație a trenurilor.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE