Bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei au fost sechestrate de ARBI a CNA, săptămâna trecută

400
0

Construcții locative, terenuri de construcție, un cont bancar și un automobil, în valoare totală de peste 12 milioane de lei, au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) din cadrul CNA, săptămâna trecută, informează CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Acestea au fost indisponibilizate în baza unor delegații recepționate de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) și Procuratura Anticorupție (PA). În prezent, Agenția are în executare 99 de delegații pe 70 de cauze penale în privința a 150 de subiecți cu statut procesual.

Subdiviziunile CNA au mai raportat pentru săptămâna trecută realizarea a șapte expertize judiciare, executarea a două analize operaționale și demararea a altor șase, în procedură fiind 105 studii analitice. Direcția generală urmărire penală a expediat procurorilor două cauze penale cu propunere de transmitere în judecată, alte două dosare fiind pornite săptămâna trecută. La moment, în gestiunea DGUP a CNA se află 358 de cauze penale.

În cancelaria CNA au fost înregistrate 1463 de materiale, au fost eliberate 98 de caziere de integritate, au fost organizate trei instruiri anticorupție, iar la linia națională anticorupție au fost recepționate 34 de apeluri telefonice.

În penitenciare se află 12 persoane arestate în dosarele din gestiunea Centrului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE