MAI informează: În zona lacului Hârbovăț, Anenii Noi, accesul persoanelor este interzis. Există suspiciuni că pe fundul lacului ar putea să fie componenta cu explozibil a unei rachetei recent prăbușite

353
0

Ministerul afacerilor interne (MAI) a întreprins măsuri speciale de protecție a lacului Hârbovăț, raionul Anenii Noi, urmare a resturilor de rachetă descoperite în urmă cu o zi, existând suspiciuni că pe fundul lacului ar putea să fie și componenta cu explozibil a rachetei prăbușite.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În prezent în zonă este interzis accesul persoanelor, poliția asigurând paza perimetrului. La fața locului sunt efective ale Poliției naționale, IGSU, Carabinieri și ale Poliției de Frontieră.

De asemenea, specialiștii Bombteh ai IGP sunt și ei prezenți la fața locului. Aceștia analizează soluția optimă pentru înlăturarea explozibilului, în ipoteza în care pe fundul lacului ar fi găsită componenta cu material exploziv.

La această oră Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, este prezent la fața locului pentru a inspecta efectivele astfel încât să fim asigurați că cetățenii și angajații sistemului afacerilor interne se află și vor acționa în siguranță.

Specialiștii în domeniu hidrotehnic procedează la golirea apei din lacul Hârbovăț pentru a facilita intervenția specialiștilor pirotehnicieni.

MAI informează că nu există pericol pentru populație, zona fiind izolată, iar primele locuințe se află la o distanță de 1 kilometru față de zona de pericol.

Localnicii din Hârbovăț au anunțat autoritățile că în lacul din apropiere au observat unele componente care puteau proveni de la o rachetă, care este posibil să se fi prăbușit în acea zonă. Autoritățile au confirmat că resturile provin de la o rachetă aeriană, urmând ca specialiștii să identifice tipul și proveniența de fabricație a acesteia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE