Grant de 13,4 milioane de dolari acordat suplimentar de SUA pentru creșterea economică a Republicii Moldova

383
0

Asistența financiară nerambursabilă acordată de Guvernul Statelor Unite ale Americii Guvernului Republicii Moldova pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană va fi majorată cu 13,4 milioane de dolari. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ care prevede inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui amendament la Acordul încheiat între SUA și țara noastră.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Urmare a majorării, valoarea totală a asistenței financiare nerambursabile va ajunge la 406 milioane de dolari. Grantul oferit suplimentar este oferit pentru a consolida comerțul, exporturile, investițiile și îmbunătățirea forței de muncă. Totodată, va fi oferit suport pentru mediul rural și pentru sectoarele care nu sunt bazate pe tehnologie, precum agricultura durabilă și ecologică, turism și viticultură. Resursele financiare vor mai fi utilizate pentru dezvoltarea forței de muncă și a antreprenoriatului.

Acest Acord de asistență dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova a fost semnat în anul 2016. Până în prezent, a fost oferită asistență nerambursabilă în valoare de peste 392,7 milioane de dolari și a fost valorificată suma de 93 de milioane de dolari.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE