Doi polițiști de patrulare din Criuleni, cercetați pentru corupere pasivă. Ar fi pretins și primit 5000 de lei de la un șofer de motoreta

440
0

Șeful serviciului patrulă din cadrul Inspectoratului de poliție Criuleni și un subaltern al acestuia au fost reținuți în flagrant de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer de motoreta (scuter) pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a mijlocului de transport în lipsa raportului de verificare tehnică, dar și pretinsa conducere în stare de ebrietate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit materialelor cauzei, ieri seară, șoferul motoretei a fost stopat de echipajul de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni. Polițiștii, identificând pretinsa lipsă a raportului de verificare tehnică a mijlocului de transport, au pretins, acceptat și primit sub controlul ofițerilor CNA, mijloace financiare ce nu li se cuvin în mărime de 5000 lei pentru a nu îndeplini acțiuni în exercitarea funcției lor.

În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția în automobilul de serviciu de unde au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 5000 de lei.

Cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE