Președinta Maia Sandu a discutat cu Premierul român, Marcel Ciolacu, despre cooperarea în sectorul energetic și dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere

391
0

În cadrul vizitei de la București, șefa statului a discutat cu Prim-ministrul Marcel Ciolacu cele mai importante subiecte de pe agenda bilaterală, inclusiv cooperarea în sectorul energetic și dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Am apreciat progresele înregistrate pe proiecte comune și ajutorul din partea României: deschiderea punctului de trecere a frontierei Leova – Bumbăta,  alocarea primelor 10 milioane de euro, din donația de 100 milioane euro aprobată anul trecut, pentru susținerea dezvoltării localităților noastre și pentru sectorul educațional. Am mulțumit partenerilor români pentru ajutorul oferit fermierilor moldoveni sub formă de motorină. Am menționat despre faptul că, începând cu această lună, rețelele de transport a gazelor din Republica Moldova vor fi operate de către Vestmoldtransgaz, deținută de Transgaz România și BERD”, a declarat Președinta Maia Sandu. 

Totodată, lidera de la Chișinău a menționat că pentru următorii ani, printre proiectele prioritare se numără construcția podului de la Ungheni și reconstrucția și extinderea a alte 3 poduri, construcția Liniei Electrice Aeriene 400 kV Bălți-Suceava, extinderea controlului coordonat la frontieră și transformarea acestuia în control comun. „Am convenit să continuăm eforturile pentru a atrage mai multe investiții din România. Acestea și multe alte proiecte ne apropie tot mai mult și ne ajută să devenim mai competitivi și mai puternici”, șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE