Ministrul Energiei, Victor Parlicov, l-a prezentat astăzi colectivului Termoelectrica S.A. pe noul director interimar, Iurie Razlovan, și a anunțat sarcina principală a noului director

491
0

Într-o postare pe pagina sa de socializare, ministrul Energiei, Victor Parlicov,  a anunțat că l-a prezentat astăzi colectivului Termoelectrica S.A. pe noul director interimar, Iurie Lozovan. Potrivit lui Parlicov, sarcina principală a noului director interimar este „să asigure pregătirea întreprinderii de următorul sezon rece, inclusiv realizarea în termen a reparațiilor la blocul 2.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„De asemenea, noul director va prezenta în cel mult două săptămâni viziunea sa asupra noii structuri organizatorice și va decide asupra echipei cu care urmează să realizeze sarcinile propuse”, a mai spus ministrul Energiei.

Tot Parlicov a afirmat că „Termoelectrica S.A. este o întreprindere strategică pentru sectorul energetic, având în vedere contribuția pe care o poate aduce întreprinderea la decarbonizarea sectorului și rolul sistemelor centralizate de încălzire.

Noi vrem să realizăm izolarea blocurilor de locuit, vrem să schimbăm sistemele de distribuție în interiorul blocurilor pe orizontală, ca fiecare apartament să-și poată regla temperatura, vrem puncte termice individuale și apă caldă menajeră 24 de ore. Fără Termoelectrica toate aceste lucruri nu sunt posibile”, a conchis ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Amintim  că, pe 28 iulie 2023, directorul interimar al Termoelectrica S.A., Vasile Leu, și-a dat demisia.

Potrivit informațiilor, apărute anterior în spațiul public, dar negate de companie, Termolectrica S.A. ar fi îngropat „o cantitate mare de păcură de proastă calitate”.

Cu referire la aceasta, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat în cadrul unei emisiuni că îngroparea păcurii ar fi avut în luna noiembrie 2022, după ce ar fi avut loc un „accident”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE