Decis la Guvern. Gospodăriile afectate de intemperii vor primi suport material din fondul de rezervă

627
0

Gospodăriile care au fost afectate de intemperiile de la începutul acestei săptămâni vor primi ajutoare materiale alocate din fondul de rezervă al Guvernului. Primele ajutoare au pornit deja spre Edineţ, cel mai afectat raion. Decizia a fost aprobată în cadrul unei şedinţe extraordinare la Guvern.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Solicit autorităților locale să se mobilizeze și să dea dovadă de responsabilitate, pentru a efectua cât mai curând toate lucrările de reparații și înlăturarea daunelor. Vă rog să urmărim reconectarea tuturor localităţilor care trebuie să fie reconectate la energia electrică. Ceea ce este important este acuma să ne mişcăm repede pentru ca să reparăm casele, în mod special acoperişurile, inclusiv la instituţiile publice, iar cei de la Ministerul Agriculturii să meargă şi să vedem cum să ajutăm cu compensarea pierderilor avute pe livezi şi alte culturi agricole”, a indicat şeful Cabinetului de Miniştri, Dorin Recean.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, ploile torenţiale şi vântul puternic au afectat peste 100 de localităţi din 10 raioane ale ţării. Mai mult de 60 de case de locuit au rămas fără acoperişuri. Rafalele au smuls ardezia şi de pe 28 de clădiri ale instituţiilor cu menire social-culturală. Au fost afectate terenuri cu semănături, vii şi livezi pe o suprafaţă de 700 de ha.

De menţionat că aceste date sunt doar preliminare, iar pagubele exacte vor fi cunoscute abia peste câteva zile.

Respectiv, din rezervele de stat vor fi oferite bunuri sub formă de materiale de construcții –  64 677 de foi ondulate de ardezie pentru acoperiș, dar și 493,2 m3 de cherestea, în sumă totală de 16 317, 8 mii lei.

Materialele, eliberate din cadrul Agenției Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, vor fi distribuite autorităților publice locale din raioanele Edineț, Soroca, Rîșcani, Dondușeni, Drochia și Hîncești, în vederea efectuării lucrărilor de reparație și de construcție a caselor de locuit, clădirilor administrative și culturale, care au fost afectate de ploile torențiale și rafalele puternice de vânt.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE