Două companii europene vor livra gaze naturale către S.A. „Energocom” pentru prima dată

513
0

În această săptămână, S.A. „Energocom” a desfășurat licitații pentru achiziția de gaze naturale. Astfel, au fost recepționate nouă oferte din partea a șase companii europene. Ulterior, au fost semnate contracte de furnizare a gazelor cu trei dintre companiile ofertante, iar două dintre acestea vor livra gaze naturale către S.A. „Energocom” pentru prima dată.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Licitațiile respective de achiziție a gazelor naturale sunt desfășurate în conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat de Consiliul S.A. „Energocom” printre care: stabilirea prețului plafon de achiziție a gazelor, perioada și coridorul de livrare, punctul de depozitare a gazelor.

S.A. „Energocom” continuă să desfășoare licitații de achiziție și să identifice soluții pentru a asigura consumatorii Republicii Moldova cu cantități suficiente de gaze naturale necesare în sezonul rece 2023-2024.

Extinderea activității S.A. „Energocom” pe piața energetică europeană, prin achizițiile de gaze și energie electrică făcute pe parcursul anului 2022, a contribuit la sporirea gradului de cunoaștere și a încrederii în S.A. „Energocom” din partea traderilor europeni, aceștia manifestând un interes tot mai mare de colaborare cu Societatea, astfel fiind posibilă diversificarea surselor de aprovizionare cu resurse energetice și obținerea experienței companiei pe piața energetică europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE