Scandalul în jurul marșului LGBT+ se reactualizează. Ceban le sugerează organizatorilor să mărșăluiască la Guvern și Parlament

594
0

Primarul capitalei, Ion Ceban, refuză și în acest an să autorizeze marșul comunității LGBT+ pe străzile capitalei.  El și-a exprimat poziția luni dimineața, 12 iunie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Reiterez și în acest an poziția mea. Pe data de 18 iunie nu vom da curs declarației depuse în vederea organizării marșului homosexualilor în capitală. Transportul public va circula în regim normal pe strada București și pe alte străzi. Dacă vor dori cei de la guvernarea PAS, pot organiza așa cum au făcut-o anul trecut, când s-au cheltuit patru milioane de lei și s-au blocat străzile și transportul fără permisiune. Cel mai bun loc pentru astfel de activități, pentru a nu perturba transportul public, este Parlamentul și Guvernul. Fiecare să facă ce vrea acasă. Nu avem nevoie de propaganda acestor manifestații, comportamente și atitudini. Sunt pentru apărarea dreptului la muncă, la studii, la orice alte aspecte ce țin de viața cotidiană, doar că fără propaganda acestor pseudovalori”, a menționat primarul Ion Ceban.

La rândul său, coordonatoarea de program Lobby și Advocacy la Centrul GDM, Angelica Frolov, l-a numit pe Ceban „clovn” și a luat în derâdere comentariile acestuia referitoare la Festivalul Comunității LGBT+ .

„Opa, Ceban a comentat despre marș. Nu e prea creativ, a făcut copy paste a comentariilor de anul trecut. Interesant, îl mai ia cineva în serios pe acest clovn?”, a comentat Frolov pe pagina sa de socializare.

Precizăm că luni, 12 iunie, la Chișinău, a început cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”, care se va desfășura între 12-18 iunie.

În ultima zi a Festivalului, pe 18 iunie, va fi organizat tradiționalul Marș Pride.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE