Nu se admite! Poliția avertizează cetățenii că nu vor scăpa de amenzi usturătoare dacă vor purta panglica Sf. Gheorghe

483
0

Fără nicio excepție. Toți cei care vor fi prinși că poartă panglica Sf. Gheorghe sau un alt simbol asociat cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei vor fi sancționați. Avertismentul a fost făcut, joi, 4 mai, de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cernăuțeanu i-a îndemnat pe cetățenii care planifică să participe la evenimentele dedicate zilei de 9 mai să „nu cadă pradă provocărilor venite din afară sau persoanelor  cointeresate de a provoca aceste situații ca ulterior să poarte răspundere pentru acest subiect”.

Iar „răspunderea” nu este de neglijat. Conform legislației în vigoare, persoanele fizice sunt pasibile de pedeapsă cu amendă ce poate varia de la 4 000 la 9 000 de lei. Sancțiunea pentru persoanele cu funcție de răspundere se încadrează între 9 000 și 18 000 de lei, iar pentru persoanele juridice, amenda poate ajunge și la 30 000 de lei.

„Toate cazurile vor fi documentate și examinate”, promite Cernăuțeanu.

„Cunoaștem cu toții de fapt că acea panglică bicoloră este simbolul agresiunilor militare care se desfășoară acum pe teritoriul Ucrainei… Fiecare caz în parte va fi documentat, examinat și constatat exact prin prisma legii. Este absurd ca cineva să interpreteze că se permite portul, dar se interzice confecționarea, păstrarea comercializarea și așa mai departe. Elementar, acolo unde vorbim despre panglica bicoloră, dacă nu este parte componentă a unei distincții – medalii, ea va fi interzisă”, a explicat șeful Inspectoratului General al Poliției.

De asemenea, în lista simbolurilor interzise sunt incluse literele  „Z” și „V”, care, de asemenea, au devenit simbolurile războiului barbar al Federației Ruse împotriva Ucrainei vecine.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE