Un grup de socialiști riscă să fie cercetați penal pentru „trădare de patrie”. CUB a sesizat PCCOCS

1056
0

Un grup de socialiști ar putea fi cercetați penal pentru „trădare de patrie”. Reprezentanții Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a depus o sesizare la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în contextul ultimei vizite a unui grup de socialiști la Moscova. „După faptă și răsplată”, se menționează în comunicatul CUB.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit autorilor sesizării, vizita recentă a socialiștilor la Moscova trebuie să fie „aspru penalizată” întrucât consultările purtate cu „partidul războiului” din Rusia (n.r. „Edinaia Rossia”) în mijlocul unui război de cotropire contra Ucrainei vecine, poate fi echivalat cu „trădarea de patrie” și indică asupra unei complicități cu forțele ostile din Republica Moldova, care complotează deschis în scopul destabilizării și dezmembrării sale teritoriale.

„Indiferent de motivele care au condus liderii interimari ai PSRM să caute alinare la Moscova, în contextul în care alte partide, la fel de toxice, dar mai radicale (SHOR, MAN) au început a prelua controlul asupra unor deputați și organizații teritoriale de partid, acțiunile lor sunt imorale și contravin eticii legislative. Prezența lor demonstrativă la Moscova sabotează declarațiile oficiale ale conducerii RM, care a condamnat războiul rus de agresiune, generând ambiguități asupra modului în care Republica Moldova înțelege alinierea sa la regimul de sancțiuni internaționale”, se menționează în comunicatul CUB.

Potrivit semnatarilor, socialiștii trebuie să răspundă penal pentru că au purtat consultări cu partidul lui Putin, pe numele căruia a fost emis un mandat internațional de arest, iar în acest fel, deputații PSRM au încuviințat războiul rus de agresiune contra Ucrainei, împărtășind în fapt atrocitățile comise în această invazie sângeroasă, pentru că au purtat consultări politice „cu cei care au cerut recunoașterea Transnistriei ca teritoriu al statului rus, inclusiv deputați ruși cu un discurs extrem de agresiv” și, nu în ultimul rând, „deputații PSRM au sfidat jurisdicția statelor care-au incriminat faptele celor 336 deputați ruși, indezirabili pe teritoriul majorității covârșitoare a statelor lumii și au afectat prestigiul Republicii Moldova, în raport cu statele care au emis sancțiuni pentru a opri războiul de agresiune rusesc”.

Precizăm că recent, mai mulți deputați PSRM au participat la Forumul Economic anual de la Moscova. Delegația, condusă de  secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea, care este și vicepreședinte al Parlamentului, a „purtat consultări” cu  reprezentanții partidului „Rusia Unită”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE