Trei poduri rutiere peste Prut vor fi modernizate. Guvernul a aprobat acordurile moldo-române necesare

458
0

Conexiunea între Republica Moldova și România, respectiv Uniunea Europeană, va fi îmbunătățită prin crearea unor condiții sporite de siguranță și de mobilitate atât pentru mărfuri, cât și pentru pasageri.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de marți, 4 aprilie, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, inițierea negocierilor asupra Acordurilor bilaterale moldo-române, care prevăd reconstruirea și reabilitarea podurilor transfrontaliere peste râul Prut. Reconstruirea, exploatarea și întreținerea acestora va fluidiza traficul între cele două state, va facilita comerțul pe piața internă și cea internațională, precum și va ancora statutul Republicii Moldova în calitate de punte între țările Uniunii Europene cu țările CSI.

Mai exact, este vorba despre inițierea negocierilor privind Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localitățile Leuşeni din Moldova spre Albiţa, România. Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localitățile Cahul, Moldova și Oancea, România. Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localitățile Sculeni, Moldova și  Sculeni, România.

Lucrările de modernizare și întreținere a celor 3 poduri transfrontaliere vor fi finanțate de Guvernul României. Acestea urmează a fi realizate până la finele anului 2027 și sunt parte a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

Reamintim că, în vara anului trecut, au fost finalizate lucrările de consolidare a podului rutier de frontieră Giurgiulești (MD) – Galați (RO), cu o investiție de circa 8 milioane de Lei românești,  asigurată în totalitate de Guvernul României.

Pentru începutul lunii aprilie curent, este prevăzută organizarea ședinței Comisiei mixte moldo-române, la care se va discuta despre construcția podului rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Ungheni, Moldova – Ungheni, România. Acesta este parte a Autostrăzii UNIRII – autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (RO) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (MD).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE