Nu poate „funcționa” normal și se simte protagonista unui „film fantastic”. Tauber revine în arest la domiciliu: „Litvinenco, Alaiba și Marian sunt de vină”

359
0

Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, a fost plasată, din nou, în arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău (CAC), care, în acest fel, au anulat încheierea Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana de acum o săptămână, care dictase eliberarea din arest și punerea sub control judiciar a Marinei Tauber.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Nu am cuvinte și comentarii diplomate…”, a declarat Tauber după pronunțarea deciziei. Deputata a mărturisit în fața jurnaliștilor că tot ce i se întâmplă seamănă a fi un „film fantastic”, iar situația în care se află nu-i permite să „funcționeze normal”. Mai mult, în opinia bănuitei și a avocaților ei, vina pentru reamplasarea ei în arest îi revine ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, și deputaților PAS – Dumitru Alaiba și Radu Marian. Fapt pentru care a depus și o plângere pe numele lor la Procuratura Generală invocând „imixtiunea în actul justiției”.

„Domnul Litvinenco prin Facebook a scris ce trebuie să facă procuratura atunci când în raport cu Marian Tauber a fost schimbată măsura preventivă. Este o acțiune inadmisibilă din partea ministrului Justiției pentru că el s-a implicat direct în actul justiției. El dă indicații clare Curții de Apel cum trebuie să acționeze”, a declarat avocatul Marinei Tauber, Aureliu Colenco.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, îi sugerează Marinei Tauber să se privească „în oglindă”.

„Doamnă Tauber, ieșiți din facebook și reveniți în realitate. Nu eu sunt motivul din care Marina Tauber are probleme cu justiția. Dacă vrea să caute vinovatul nu are decât să se uite în oglindă. Poate să și răsfoiască raportul Kroll. Marina Tauber e motivul din care Marina Tauber are probleme cu justiția. Trebuia de nu furat miliardul”, a scris Alaiba tot pe Facebook.

Nu i-a fost de folos nici dormitul în cort

După ce acum o săptămână a fost lăsată să iasă din casă, adică eliberată din arestul la domiciliu, Tauber și-a asumat rapid poziția de lider în cadrul protestelor din capitală. Mai mult, în dimineața de marți, ziua în care a fost plasată din nou în arest la domiciliu, aceasta a publicat o poză, tot pe Facebook, din care reiese că și-a petrecut noaptea în fața unui cort din fața sediului Procuraturii Generale.

„Bună dimineața, Moldova!”, a scris ea pe pagina sa de socializare. Doar că, după poză, politiciana nu părea să fie după o noapte petrecută în cort. Ce-i drept, ea le-a explicat ulterior jurnaliștilor că nu prea a avut „dispoziție”… de somn probabil. Ceea ce ar explica într-un fel de ce era în poza cu pricina deja gata machiată și pieptănată.

„Nu… eu un pic am dormit, dar, sincer vă spun, nu prea, pentru că e destul de frig. Și ca atare nici nu am avut dispoziție, am stat în cort, dar nu pot să spun că chiar am dormit”, le-a spus Tauber jurnaliștilor.

În dimineața zilei de marți, poliția a depistat la participanții protestelor din fața procuraturii mai multe bunuri și corturi abandonate, precum și minori fără supraveghere prezenți la întrunire. Au fost depistate 20 de corturi „ale nimănui” pe care poliția a trebuit să le evacueze.

Reamintim că deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, a rămas fără imunitate parlamentară pe 21 iulie curent. Aceasta este cercetată penal pentru falsificarea raportului de gestiune financiară a formațiunii pe care o reprezintă, iar cauza a fost conexată la un alt dosar penal ce vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor”.

 

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE