Plățile fără numerar, tot mai solicitate de către moldoveni: În 2021 au fost efectuate 29,5 milioane de operațiuni

364
0

Plățile fără numerar, efectuate de către cetățenii Republicii Moldova, în special cele prin intermediul platformelor de comerț electronic, au înregistrat creșteri semnificative în 2021. Din numărul total al plăților fără numerar (129,5 milioane de operațiuni), 15 milioane de operațiuni au fost efectuate fără prezența fizică a cardului, pe platforme de comerț electronic, cu cardurile de plată emise în Republica Moldova, ceea ce constituie 11,5%, scrie într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit instituției, dintre acestea, 3,3 milioane de operațiuni, în valoare de 1,6 miliarde de lei, au fost efectuate pe platforme de e-comerț în Republica Moldova și 11,7 milioane de operațiuni, în valoare de 5 miliarde de lei, pe platforme e-comerț peste hotare. Atât numărul, cât și valoarea plăților au înregistrat creșteri de 36,3 la sută și, respectiv 37,5 la sută, față de anul 2020.

Din numărul total de plăți, 78,3% sunt efectuate pe platforme de comerț electronic de peste hotare și 21,7% pe platformele de comerț electronic înregistrate în Republica Moldova.

Totodată, pe parcursul anului 2021, s-a majorat cu 11,2% față de anul 2020 numărul platformelor de comerț electronic în Republica Moldova, atingând cifra de 584 de platforme la sfârșitul anului 2021, comparativ cu  525 în anul 2020 și 408 în anul 2019.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE