Alertă cu bombă în mai multe instituții din Chișinău. Litvinenco: Metodele banditești de a acționa nu se schimbă cu trecerea timpului

483
0

Astăzi, 5 iulie 2022, Poliția a recepționat mai multe cazuri de alertă cu privire la obiectiv e strategice ale statului, în care se prezumă că ar fi amplasate obiecte explozive. Printre instituțiile care au primit mesaje de avertizare sunt Parlamentul, Guvernul, instituțiile judecătorești, unele centre comerciale, spitale, Aeroportul Internațional Chișinău etc.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, la fața locului au ajuns imediat echipaje mixte ale poliției, salvatorilor și carabinierilor, pentru evacuarea personalului, securizarea zonelor și investigarea obiectivelor.

Ministerul avertizează că „persoana care se face vinovată de comunicarea mincinoasă cu bună știință despre pregătirea unor explozii, este pasibilă de răspundere penală și riscă amendă de până la 42.500 lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 an”.

Totodată, ministerul îndeamnă cetățenii la calm și înțelegere. Protocoalele de securitate prevăd tratarea oricărei informații cu privire la riscuri de securitate ca fiind reale și iminente, astfel subdiviziunile MAI intervin la orice înștiințare despre pericole și desfășoară tot spectrul de acțiuni, indiferent de originea notificării.

Referitor la situația creată, ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, presupune că alertele cu bombe ar avea legătură cu faptul că Judecătoria Ciocana examinează astăzi cererea procurorilor de arestare a lui Plahotniuc.

Metodele banditești de a acționa nu se schimbă odată cu trecerea timpului. Vă amintiți de ziua de 7 iunie 2019, când Plahotniuc, nevrând să accepte debarcarea sa de la butoanele puterii, organiza tot felul de „alerte cu bombă” în Parlament și în alte instituții ale statului? Apoi iată – azi Judecătoria Ciocana examinează cererea procurorilor de arestare a lui Plahotniuc în contumacie (adică în lipsă, fără a fi fost prezent la proces – n.red.) și asistăm din nou la aceeași alertă cu bombă. Bine că s-au mai schimbat lucrurile între timp, astfel încât combinațiile șmecherilor să fie date peste cap. Pe de altă parte, probabil că trebuie de venit cu măsuri suplimentare pentru ca răspunderea pentru astfel de perversiuni să fie pe potriva gravității faptei comise”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE