„Nopțile pianistice”, la Chișinău și Tiraspol

397
0

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de pian și orchestră „Nopţile pianistice din Moldova – Marea Neagră” (21 iunie – 5 iulie) a reunit muzicieni din Ucraina, Austria, Franţa, Polonia, România și Republica Moldova. Festivalul se desfășoară la Chișinău și Tiraspol.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Evenimentul este organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franței la Chișinău. Ediția a XX-a a Festivalului este consacrată aniversării a 30-a a Alianței Franceze din R. Moldova. Amintim că Festivalul Internațional „Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră” a fost inițiat în anul 2003 de către Alianța Franceză din R. Moldova și Ambasada Franței în Republica Moldova.

În cadrul ediției curente, Orchestra Națională de Cameră (prim dirijor – Cristian Florea) și soliștii Nicolas Stavy (Franța) și Adela Liculescu (România-Austria) au prezentat un concert la Sala cu Orgă. Pe scena Palatului Republicii au evoluat pianistul francez Jonathan Benichou și Livia Știrbu, originară din R. Moldova, împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijată de Mihail Agafița.

Ieri, la Palatul Republicii, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale au evoluat muzicieni din Franța: pianistul Guillaume Vincent și Laurent Couson, dirijor, compozitor și pianist

Pe 2 iulie, la Sala cu Orgă va fi susținut un concert de către Orchestra Națională de Cameră, dirijată de Valentin Doni (R. Moldova-România). Soliști: Michel Bourdoncle (Franța) și Margarita Golovko (Ucraina).

Festivalul se va încheia pe 5 iulie, la Tiraspol, cu un concert susţinut de Orchestra Simfonică din acest oraş, dirijată de Grigori Moiseiko, solist – Jonathan Benichou (Franța).

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT