Ambasada Republicii Federale Germania oferă un program de burse pentru un stagiu de practică în Bundestagul German

547
0

Absolvenţii instituţiilor de învățământ superior din Republica Moldova, interesaţi de politică şi cu cunoştinţe bune de limbă germană, sunt invitați și în anul 2023 la Berlin de către Bundestagul German pentru a absolvi un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german, scrie într-un comunicat al Ambasadei Germaniei.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Participanţilor la program li se oferă posibilitatea de a cunoaşte sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi de a acumula experienţă practică privind activitatea parlamentară.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2023, participanţii beneficiind de o bursă lunară în valoare de 500 de euro, cazare gratuită şi asigurare.

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1993 şi să posede cunoştinţe foarte bune de limbă germană.

Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selecţie pot fi preluate de pe pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips . Dosarul complet urmează a fi expediat până la 31 iulie 2022 prin e-mail la info@chisinau.diplo.de într-un fişier PDF.

Anual, la acest program participă circa 120 de persoane din întreaga lume. Începând cu anul 2008, deja 35 de tineri din Republica Moldova au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag. Scopul programului este de a aprofunda relaţiile dintre Germania şi Republica Moldova, anunță același comunicat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT