Serviciul Vamal a primit o autospecială pentru transportul câinilor, donată de Germania (FOTO/VIDEO)

956
0
Ceremonia de recepționare a unei autospeciale pentru transportul câinilor Serviciului Vamal al R.Moldova, donată de Germania / Sursa FOTO: Ambasada Germaniei la Chișinpu

Ambasada Germaniei de la Chișinău a donat miercuri, 23 iunie, Serviciului Vamal al R.Moldova o autospecială pentru transportarea echipelor canine. Vehiculul, care valorează aproximativ 300 de mii de lei, este destinat Centrului chinologic al Vămii, fiind dotat cu echipamentul necesar pentru a putea fi utilizat de inspectorii chinologi. Eforturile Germaniei în susținerea Serviciul Vamal al R.Moldova sunt menite să contribuie la transformarea acestuia într-o instituție modernă, orientată pe servicii, care va simplifica participarea economiei moldovenești la comerțul global și va garanta veniturile statului, a declarat cu această ocazie ambasadoarea Germaniei, Angela Ganninger, prezentă la ceremonia de donație a autospecialei.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

La rândul său, directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, a mulțumit părții germane pentru asistența oferită pe tot parcursul perioadei de colaborare.

În acest context, reprezentanții Administrației Vamale a Germaniei au anunțat că și alte donații necesare pentru eficientizarea luptei cu contrabanda urmează să fie livrate în timpul apropiat în R.Moldova. Este vorba despre două utilaje radiografice staționare și două vehicule radiografice mobile, a precizat președinta Direcției generale vamă din Germania, Colette Hercher.

La finalul evenimentului, inspectorii chinologi și patrupezii instruiți de aceștia au prezentat demonstrații de dresaj canin, cu elemente de ascultare și acrobații.

Menționăm că, potrivit datelor din primele cinci luni ale anului curent, din totalul cazurilor de depistare a țigaretelor de contrabandă, aproximativ 50% au fost realizate cu ajutorul echipelor canine ale Serviciului Vamal.

Adăugăm de asemenea, că în cadrul cooperării vamale moldo-germane, R.Moldova a mai beneficiat din partea Germaniei, prin intermediul Atașatului vamal, de o donație de bani tocați, în valută străină, utilizați ca material didactic pentru instruirea câinilor specializați în detectarea banilor cash, fiind organizate și mai multe vizite de lucru reciproce în R.Moldova și Germania, pentru schimb de experiență în domeniul antifraudă vamală, inclusiv în domeniul chinologic.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT