Vaccinarea accelerează: un nou maraton de imunizare anti Covid-19 (FOTO)

1240
0

Moldovenii se vaccinează fără programare la echipele medicale mobile de imunizare anti Covid-19. Este vorba despre un autobuz și un troleibuz care au fost dotate cu frigidere pentru păstrarea serului, aparate de aer condiționat, apă potabilă, spălătoare de mâini și recirculatoare bactericide pentru aer.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mini-clinica pe roți mai dispune de lăzi pentru deșeurile medicale, raze ultraviolete pentru dezinfectare și imprimante pentru tipărirea certificatelor de vaccinare. La punctele mobile de vaccinare anti Covid-19 poate să se imunizeze oricine, indiferent unde are locul de domiciliu, prezentând doar buletinul de identitate. În perioada 26 mai – 6 iunie, troleibuzul va staţiona, conform unui grafic, în locuri prestabilite în sectoarele din Chișinău, iar autobuzul va merge în suburbiile capitalei.

Caravana vaccinării a pornit miercuri, 26 mai, făcând primul popas în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Acolo unde s-au adunat zeci de oameni pentru a se imuniza împotriva Covid-19. „Vreau să mă vaccinez cu Pfizer. Am înțeles că-i bun. Dacă nu-i Pfizer, atunci prefer Astra Zeneca”, spune un bărbat care își aștepta rândul.

Oamenii care au venit să se vaccineze spun că nu știu ce fel de ser le va fi administrat. „Nu-i organizat. Să se facă liste, în funcție de vaccinul pe care-l vrea fiecare. Noi preferăm Pfizer. Dacă nu-i acest vaccin, o să găsesc altă modalitate de a mă imuniza cu Pfizer”, spune indignată Tatiana. În același timp, altă femeie afirmă că, dacă nu-i Pfizer, refuză vaccinarea. „Am venit din UE mai deunăzi. M-aș fi vaccinat acolo, dar nu dispuneam de timp pentru a doua doză”, zice femeia.

Ministerul Sănătății anunță că imunizarea populației se face cu vaccinurile Pfizer, Astra Zeneca, Sinopharm și CoronaVac. Zilnic, unitățile de transport vor activa de la ora 10:00 până la ora 18:00. Șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat că sunt suficiente vaccinuri.

Ministerul Sănătății organizează un nou maraton al vaccinării împotriva Covid-19, care va avea loc în perioada 28 – 30 mai la Palatul Republicii din Chișinău, strada Maria Cebotari nr. 16, în intervalul orelor 09:00-22:00. Vaccinarea este posibilă fără programare, doar cu buletinul de identitate.

Cetățenii care doresc să fie vaccinați se mai pot adresa medicului de familie pentru a fi imunizați în cadrul policlinicilor și al spitalelor raionale etc. În Republica Moldova există peste 70 de centre de vaccinare anti Covid-19.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE